Mitt liv som mamma och hundägare

Alla inlägg under september 2012

Av Sinisalo - 17 september 2012 19:43

Idag åkte Noel, och jag och hälsade på syster Gela och kusinerna! Det gick lite bättre idag än sist, när killen va så trött och drog igång en serenad av dess like. Men idag kunde han somna en stund och var social vissa stunder!
Alltid lika mysigt att träffa syrrans barn, och alla hundar. Dessutom finns det farligt söta valpar i huset också! Ville gärna ta med några hem ;) Det fick jag säkert också iofs ;)

Innan vi åkte somna Noel SJÄLV i vaggan YEY!!! Sov dock endast 20min som vanligt. Men endå!

Hos syrran somnade han i min famn och sedan la jag honom i hennes babysitter med filtar och nutte! Kan ni se honom där under? ;)

Av Sinisalo - 16 september 2012 14:04

Jahapp, här har jag inte uppdaterat i helgen och fick påringning i fm ang det ;)

Igår åkte vi till Liljeholmens galleria, för shopping. Det är 2 kalas inbokade nästa helg, och då behövde vi kika på lite presenter.
Hittade det vi behövde, men jösses så dyrt det är med barnkläder/tillbehör!
Kan inte skriva här vad jag köpte om systrarna löser bloggen ;) Jag har haft sådan tur med allt inköp till Noel. Har sprungit på barnbasarer och hittat saker/kläder i nyskick för 10-20spänn. Till skillnad från POP tex, där samma sak kostar 299kr *dör* Sen har vi ju kusiner (syskonens barn) som vi fått ärva av! bra ju!
Iaf himla bra galleria när man har ammande bebisar. Gratis skötrum och amningsrum, som var utrustad med en liten tv. Helt ok! Och man slipper sitta mitt ute bland allt ståhej.

Idag har vi mest ägnat oss åt lille Noel.
Bad imorse, som inte var så uppskattat. Tror dock mest det var pga att han var trött och missnöjd redan innan han hamna i baljan. Annars kanske killen är som sin mamma, duscha är skönast ;)
Sedan har dagen flutit på med lite babygym, promenad, och mys på altan. Han har dessutom fått prova gungan, som kusinen Zack vuxit ur!

Idag tar vi dagen som den kommer. Vi får se hur resten av dagen blir :)

Nu närmast blir det mat och kanske lite sovdax för lille Dudden!
Jag hör nu Hasse brottas med sopsorteringen och dammsugaren, yey!

Av Sinisalo - 14 september 2012 16:00

Inatt hade lillkillen problem med gaser igen ...Han lyckades med 2 bajsblöjor. Och sedan lugnade det ner sig litet fram till kl 6. Då började det igen :(
2 h fram och tillbaka stånkade han och gnydde lite då och då. Tillslut kom en till bajsblöja äntligen!
Under dagen har st varit likadant. Har märkt att han är väldigt trött oxå. Så ja ha legat med honom på soffan mestadels. Då verkar han sova bäst. Men även då stånkade han och gnydde då och då. Så ledsamt att se :(

Har försökt kika på vad jag ätit och kan komma på noggerglass typ. Eller choklad (oboy) så jag får skippa det!

Iaf vi har mest mysit, skrattat, och sovit (iaf Noel).

Gäsp säger Noel på första bilden!

Av Sinisalo - 13 september 2012 16:55

Idag har vi faktiskt inte gjort så mycket mer än varit hemma, lagat mat, lunchpromenad med hundarna, sovit, myst, skrattat, pratat och förstås: ätit!

Hur många sovstilen hinner man med på en dag (enl bilderna)I sängen i sovrummet, i vaggan, på mammas tutte under amning, på mammas tutte efter amning, tillsammans med mamma på soffan (allra bäst under dagen) och slutligen en skrattbild som får mammahjärtat att smälta ;)

Av Sinisalo - 12 september 2012 12:19

Idag var det dags för första föräldragruppträffen! Roligt att se alla igen. Sedan hade de slagit ihop vår grupp med en annan så det var bebisar från 4v-4mån!

Skrutten hade gått upp i vikt igen och vuxit på längden också!
6100g (5896g för 4dagar sedan), 62cm lång, 40,6cm runt huvudet :)

Av Sinisalo - 11 september 2012 15:55

Gick jättebra på efterkontrollen, jag mår bra och allt ser bra ut!

Morgonen började ju så bra med lilleman. Men sen började han knorra och ville bara bara nära och amma. Hade ju en tid att passa och höll tummarna att han visade sig från son bästa sida! Och han sov hela tiden, i bilbarnstolen.
Kan meddela herrskapet att han sover än, men fortsatte sova på mig :) Det är nog nytt rekord att sova mitt på dagen! Jösses ;)
Och mysigt är det också <3

Av Sinisalo - 11 september 2012 12:20

Ouf! Vad han var missnöjd igår (trodde jag...) men han har varit hungrig. Ätit med 1-1,5h mellanrum! Hungrig pojke helt enkelt.
Försökte med det mesta och lite överallt för att få honom nöjd mellan måltiderna, hundpromenad, babygymmet, babysittern, vaggan, sova...
Tog honom tillslut i selen och städade. Det tycktes han gilla *s*
Sedan tillslut (för han bara smååt) åt han en stor portion och fick ligga nära och sova hos mamma. DÅ blev han nöjd! Finally!
Han brukar alltid vara på solskenshumör annars, så detta var något nytt.

När han väl var på ok hummör tränade vi på att ligga på mage!

Inatt gick det bra, mamma fick sova först 5h och sedan 3h, eller jag hade en sömnlös period mitt i natten på ca 2h, men Noel sov!

Idag har vi lyckats duscha, båda två. Mamma har gjort sig iordning. Varit på hundpromenad. Ammat några ggr. Och snart ska jag försöka få i mig lunch. Och sedan ska vi till mvc då jag ska på efterkontroll!

Idag är Noel 7v tänk vad tiden går!

Av Sinisalo - 10 september 2012 09:06

Igår hälsade vi på moster Gela, alla barn och hundar (stora som små)
Noel fick träffa sona kusiner. Och till en början visade han sin bästa sida. Men sen satt han in en serenad av dess like, och var så himla trött. För sova ville han inte!
Knappt amma heller!
Åkte hem tillslut med hela bilen full av fina saker från kusinerna, kläder, bumbo, gunga med mera. Kag håller på att tvätta genom allt.

På morgonen har Noel fått ligga i babygymmet. Han har tidigare inte tyckt om det. Men idag stortrivdes han :)

Idag har vi inget planterat. Blir väl handla, och Apoteket ;)

Tjing!

Ovido - Quiz & Flashcards