Mitt liv som mamma och hundägare

Alla inlägg under januari 2013

Av Sinisalo - 24 januari 2013 09:48

OJ vad tiden går!

Idag vid den här tiden låg jag fortfarande på uppvaket. Och ca kl 10 fick jag träffa Noel och Hasse efter förlossningen. Fick endast njuta någon timme av min fina pojke. Blev skickad på operation, så jag visste ingen vikt, längd eller egentligen hur han nu såg ut igen efter förlossningen. Det hade ju gått timmar sen jag såg honom!

Barnmorskan kom ner till uppvaket med Noel och Hasse. Och lyckan va total igen. Han fick sin första slurk, han sög så fint lille killen. Sen sov han hos mig i sängen, han stördes inte av alla slangar jag hade överallt.

Hasse "sov" han med, lutandes mot sängen. Det hade varit låååånga _dagar_. Fulla av förväntan, hopp, svett och tårar!

Följande dagar var tuffa för mig, med ett blodtryck som sprang iväg till 170/110, blodbrist,  b12 brist och en envis urinvägsinfektion. Det tog ca 1mån innan jag kunde känna mig ok. Och när jag skriver ok, då är det långt från bra.....

Många vändor in och ut till läkare blev det.

Något som underlättade denna tid var att vår kära pojke va frisk, och han åt! Hasse va även hemma denna tid, vilket var guld värt.  


Tänk att det är 6månader sedan han låg på mitt bröst istället för i magen?

Jag har fortfarande svårt att förstå!



Här hade jag äntligen fått EDA. Det va nog det bästa jag upplevt. Inte för att jag hade ont, men jag hade hållt på såååå länge med förvärkar. Och fick äntligen "vila" lite från de.

 


Nyss utkommen liten skrutt

 


Hasse satt kvar på förlossningen med Noel medan jag låg på operation.

 


En alldeles underbar liten skrutt.

Och så här måste han ha legat i magen, så som den var formad mellanåt. Och man kunde känna hans knän uppe på/utanför magen!

 



Och nu är han så stor att han börjat sitta, rulla från rygg till mage och mage till rygg, äta frukost, lunch och middag och kvällsgröt bla.


 


Av Sinisalo - 23 januari 2013 18:34

Inatt sov Noel i sin säng från kl 20 med några vaknanden (tappa napp, ville känna en hand etc) till först 2.45 Ammades och lades i sin säng och somna om (tillslut...efter lite protester) , och sov vidare till 7!
7.30 gick vi upp och gjorde oss ordning. Skulle ju på babysång idag! Och träffa mammorna, bebisarna med flera. Och vad de hade vuxit alla! Nu är de flesta (snart!) över 6mån. Helt otroligt,
Alltid lika uppskattat att träffas. Och vi är alltid några stycken som stannar kvar lääänge haha. Och babblar, och njuter av bebisarna. Så himla mysigt!
Noel somna i famnen, det va länge sedan han sov i famnen. Han sover alltid i sängen nu för tiden även dagtid. Eller vagnen, eller bilen.

Noel äter frukost så duktigt sen någon vecka tillbaka. Jag ger oftast en halv banan och uppmjukade smörgåskex. Det brukar ske vid 9-10 tiden.
Lunch, 1/2 burkmat, och lite fruktpuré mellan 11-13, beroende på.
Middag 1/2 burkmat och lite fruktpuré 15.30-17 beroende på.
Kvällsmål, gröt och fruktpuré kl. 19. Där mellan är det amning med ca 2-3h mellanrum.

Hungrig kille :)

Igår fick vi hem en MASSA leksaker, kläder och en spjälsäng (att ha i sovrummet, den andra står på lvervåningen) från syrran.
ASAbra! Noel provade "rull"spegeln redan igår men idag va den riktigt skoj, den babblade han med och tittade riktigt noga i. Så himla sött!
Annars är gåstolen en favorit.

Nej, nu är det snart kvällsgröt för lillskrutt. Han börjar mojna lite..

Stackars Hasse blev stående i Västberga med Subvan som höll på att börja koka. Men lite (eller rätt mkt) glykol gjorde susen. Så han är nog intågande!

Av Sinisalo - 21 januari 2013 22:09

Idag blev vi hembjudna till Sandra och Vilgot. Det känns som om vi träffades för 100år sist. Och det är det också...Sen nån v. innan jul faktiskt :)
Nu saknas bara resten av bebisgänget också!
Vi fikade, babblade, Sandra fick sin födelsedagspresent, och Noel fick en jättefin mössa sonandes sytt (med STJÄRNOR såklart!) :) , sen tog vi en promenad. Den tog ca 2h. Jozi hade jätteskoj, med snöätning, pinnbus och ibland rus. Noel sov HEEELA rundan -amazing! Han som brukar vakna efter 30min lixom. Att han inte vakna och va jättehungrig (främst ammig) dessutom va ju kanoners.
Varm och go i åkpåsen va han också :)
Sen va klockan rätt mycket, och jag mitt nöt hade bara 1portion mat med mig. Den fick han redan till lunch.... Så Vilgot bjussa på 1/2burk med barnmat! Sen fick även jag mat (pommes bra och lövbiff -jumjum) Vilken service alltså :)
Sen va det bara packa oss hemåt igen. Va hemma strax efter 19. Plocka lite hemma, sen va det dags för gröt för lillen och sen sovtajm.
Eftersom han somna i bilen på vägen hem trodde jag aldrig han skulle somna vid 20!

Tyvärr är mitt bäcken otroligt ömt just nu...och höfterna ska vi inte prata om. Shit va tråkigt det är att man inte kan gå längre, backiga promenader...

Noels fina specialsydda och beställda haklappar kom idag också. SÅÅÅÅ fina!

Jag tog några mobilbilder på våra busar.
Men Sandra tog helt underbara kort på boysen idag, också. Se och njut :)

Hasse stackarn jobbar _fortfarande_ :(

Av Sinisalo - 20 januari 2013 16:01

Igår hade jag huvudvärk nästan hela dagen. På kvällen eskalerade det, så jag trodde det skulle utvecklas till migrän. Men det gjorde det inte. Det va "bara" jobbig huvudvärk. Försvann inte med Alvedon, vatten, mat eller vila.
Tillslut slocknade jag på soffan, när Noel somnat för kvällen. Jag vaknade till då och då, men huvudvärken va fortfarande kvar var gång. Så vid 22.30 tyckte Hasse att ja borde gå och lägga mig i sängen istället!
Gick tillslut och la mig men somnade inte förrän 00.30 Låg och tänkte väldigt mycket på Bobby, bla... Kan vara endel saker som ligger "under ytan", och det har framkallat huvudvärk...?
Kl 00.40 vaknar Noel för amning. Så jag sov 10 min ca sen somna inte han ordentligt förrän 20-30 min senare. Varav han ammade 10min.
Han vaknade 2 ggr till under natten och morgonen. Och ville inte somna om kl 7 när han ammat. Hasse och Noel gick då upp och jag svalde några Alvedon och fortsatte sova i hopp om att huvudet skulle ge med sig. Men icke...
Senare blev huvudvärken snällare iaf. Men jag har fortfarande känningar.

Igår fick jag för mig att blondera håret. Dum som jag va köpte jag intensivblondering. Och visst blev jag blond, må jag lova...! Men även åt det gula hållet...Gahh!
Va 17 köpte jag för färg sist då? Då blev det ju ok iaf...!

Idag har vi mest myst, Noel har bajsat hehe och Hasse bytt bajsblöjor - ÄNTLIGEN bajsar Noel mkt när pappsen är hemma! Mohahaha!

Noel är himla duktig på att ta föremål nu. Man får verkligen passa sig, speciellt i köket med allt som finns där. Ha bilder på bla när han hittar snören till adidasbyxorna när han sitter i mitt knä. JÄTTEkul! ;)

Han har fortsatt druckit vatten ur aventnappflaskorna. Helt otroligt! Och jättebra såklart (tycker jag).

Nu fortsätter söndagen i lugnare tecken.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Av Sinisalo - 17 januari 2013 18:31

Åh vad jag började böla! Hämtade canvastavlorna från Fuji.
Mina fina pojkar <3

Av Sinisalo - 17 januari 2013 14:44

Äntligen kon fotona! Här ska göras album :)


Idag vände Noel sig från mage till rygg för första gången (med flit) innan har han lyckats men det var nog bara "tur". Han är inte så glad när han gör't men han lär sig nog att det inte är något farligt eller läskigt!
Han gjorde det när han fick ligga på en filt på golvet (och matta) på sitt rum. Medan jag gick genom posten sittandes på golvet bredvid!

Av Sinisalo - 17 januari 2013 11:20

Lillskrutt fick ont i benen efter sprutorna, och temp. Tempen ha gått upp och ner men igår behövdes ingen Alvedon. Kände igår att han har fått hårda bulor där sprutorna stacks in. Stackarn!
Idag verkar allt iaf så mycket bättre. Han har sovit bra inatt också. Tom i sin säng. Amningsstopp kl 2, 6 å kl 8 sen var det bara kliva upp. Även om vi låg och drog oss till kl 9, i sängen :)

Igår började vi att ge smörgåsrån, vilket tycks uppskattas av herrn. Får dock hjälpa till att mjuka upp de först. Kladdigt och bra *s*
Bra att införa lite gluten, tydligen, medan man fortfarande ammar (enl bvc).
Jag tänkte börja ge banan/annan frukt och smörgåsrån/majskrok till frukost.
Har varit lite småskraj för banan, då det gör bebisar lite hårda i magen. Men mogen banan (riktigt gul) verkar tydligen tvärt om :)

Fördelen med att ha ett barn som tycks gilla frukt, gör att JAG automatiskt äter mer frukt också!

Idag hade jag en tid till banken för lite olika saker. Men Noel är inte helt ok än, och jag har väääärldens hormonpåslag :/
Kände att jag orkar inte hålla på med halvtmående bebis, med mitt NOLL tålamod just nu - på ett möte dessutom! Så det blev ombokat till nästa vecka istället.

Beställde lite saker både till hemmet och Noel förra veckan och i helgen. Bla en softshell åkpåse att ha i vår (givetvis en från The Buppa Brand) :) bitring, och en boll.
Men även fler bitringar, en organiser (liten väska att fästa på vagnen), muddar till barnvagnsselen, större haklappar, barnvagnsgardin, barnvagnsringar att fästa solvagnsgardinen med, burkar, duk, med mera. Från bla HM Home, 32GÅ och Babyland.
Majoriteten av pryttlarna har stjärnor på sig :) Men några av sakerna är även färgglada!

Noel har ett himla napp-intresse just nu. Den är något jag kan lägga någonstans och han försöker åla sig dit för att hämta den. Eller ta steg i gåstolen för att komma åt den.
Det va ju himla onödigt med alla leksaker jag beställde, om det endå bara är nappen som gäller endå haha!

Oj! Va trött Noel va. Han höll på att slockna på mage på golvet. Har lagt ett täcke där med leksaker han brukar ligga och rulla runt på.
Nu har lillfis somnat, i spjälsängen istället.
Så jag ska passa på att fixa tvätten. Han lär nog vakna snart för lunch endå. Då ska det serveras dillkött tror jag *s*.

Av Sinisalo - 15 januari 2013 09:43

Dags för 5 månader sprutan...I väntrummet var det lek och stoj med lillen. stå och håla sig över soffkanter är himka skoj.
Väl inne på rum innan sprutorna blev det bus med pappsen även vägning och mätning.
Han är nu 71,5cm lång, väger 8790g och huvudet är 44,5cm :) Stor kille :)

Uff vad jag blivit blödig nu för tiden! Jag som alltid varit den som följt med folk hållt i handen osv. Men det här är på ett helt annat plan!
Noel gnydde till, men kunde lugnas ner snabbt. Tur pappa Hasse va med. Jag började både gråta, blev illamående och yr.............
Nu sover lillfis, ska hålla ett öga på honom, så tempen inte flyger iväg.

Ovido - Quiz & Flashcards