Mitt liv som mamma och hundägare

Alla inlägg den 4 april 2013

Av Sinisalo - 4 april 2013 19:59

Alltså det här med hans mage har satt spår även i oss. Lillen kämpar fortfarande för att få 100% av sig själv. Han har tappat endel i vikt, är fortfarande vit i ansiktet, äter inte fulla portioner än heller. Men han kämpar. Och det är ju klart mkt bättre. Han gör iaf 2 sprängfyllda blöjor om dagen. Och nu vet jag vilken konsistens jag ska reagera på, innan det börjar bli för hårt.

Jag börjar nästan gråta än så fort han äter med aptit. Han har alltid varit matglad, och nyfiken. Men när förstoppningen hägrade va han inte alls intresserad, och det lilla han fick i sig spydde han upp. 

Han kan fortfarande inte äta gröt. Vilket han åt morgon och kväll förut.

Men nu älskar han macka istället. Han äter mer och mer bitar, och älskar att sitta och pilla, och ta mat med pincettgreppet.

Idag fick han äta lite kokt potatis och (barnvänlig) pannbiff. Detta uppskattades enormt! Annars har han ätit på bra idag. Vi motar på med puré som är utdrivande. Och han får Lactulos var dag.


Igår for vi till sjukhuset både jag och Hasse. Jag hade en bokad tid sen 3-4v tillbaka, för min nästäppa och bihålsproblem. Jag har ett s.k osteom i högra (om jag inte minns fel) pannhåla. Men den bör inte störa något. Men ska på kontrollröntgen om 1 år för att kolla upp så den inte växer eller flyttar på sig. Ska även tänka på om det blir värre med bihålsproblemen så kanske jag behöver en röntgen tidigare. 

Bihålsgångarna va svullna, "men inte så farligt..." Så jag ska fortsätta med Nasonex. Ja det va det typ...

Så specialisten kikade mig i näsan, även långt bak. Och sedan kikade hon på mina röntgenbilder.

Hasse fick det jobbigare med gastroskopi dock...stackarn...Prov är taget för misstanke om gluten. Provsvar nästa vecka. Men fram tills dess försöker vi äta glutenfritt, just in case. Det skadar iaf inte!

Men hans magproblem verkar kvarstå.....


Innan vi for till sjukhuset somnade Noel på täcket jag lagt ut på golvet. Han zzzzzzzzzzzov så gott där! 

Hahaha nu ser jag att Jozis skitiga hundleksak (grisen) ligger uppe i högra hörnet också. Hur hamnade den där tro?



När vi väntade på pappa, så blev lillen hungrig. Vi hade nog en hel vårdavdelning för oss själva. Så det va perfekt att ge honom mat. Och han åt med godan ro! Här äter han en majskrok.

 


När vi va hemma va det bus i soffan som gällde. Speciellt att leka med en kudde. Där blir det endel "tittut" och skratt mellan. Helt underbart! Tröttnar jag nog aldrig på, och tur att han inte verkar göra det heller haha

 

Inatt sova han kl 19.30 - 6.00 Vilken kille va? Utan att amma på hela natten!


Idag va det ju sånt himla mysigt väder igen. Vi beslutade oss för att ta en promenad på förmiddagen. Här har vi en nakenfis som vi precis strippat från pyjamasen.

 

Men han verkar glad endå!



Noel somnade direkt i vagnen. Ja behövde in på Apoteket. *s* det va jag och 2 pensionärer som köade (ja typ...) in till Apoteket precis när de öppnade för dagen. Men Noel vaknade också efter ca 30min sömn. Så han fortsatte njuta av promenaden i vagnen, men i vaket tillstånd.


När vi kom hem satt vi lite på altan i solen. Lillfis njöt han med (ja men inte i solen...)

     

Vi försöker dessutom ta adjö av frogen...den ska ju säljas...så vi vill använda den totalt nu!



Va ju även på babysim. Idag fick de lära sig "hoppa i från kanten" från sittande position och "ta sig tillbaka till kanten". Mkt nyttigt! Detta tåls att jobba på!

Det brukar alltid vara ganska så ledset efter babysimmet men i duscharna. Speciellt på Noel, eller iaf när vi ska byta om till torra kläder. Mamma måste lägga honom ifrån sig. Och det uppskattas inte. Men jag har kommit på att 2 rena torra handdukar (varav en av mina stora!) håller honom varm och torr (och nöjd!)


Men oj vad trött man blir efter babysim

 


När vi kom hem va det pojkmys (alla 3!)

 

Observera dock att de håller koll på _mig_, mina 2 små herrar haha.



Och mammas snören på tröjan är otrooooooooligt goda och roliga. Inga leksaker går att locka med istället...nänä, det ska vara mammas snören.

 

Nomnomnom! 



Vagnen är betald idag YEY om 3v väntas den. Hoppas de håller vad de lovar nu! ÄR OTÅLIG kan jag säga!


Imorrn är en oplanerad dag = goooooooooooosaa   



Ovido - Quiz & Flashcards