Mitt liv som mamma och hundägare

Alla inlägg den 13 april 2013

Av Sinisalo - 13 april 2013 01:43

Noels mag och kräkproblem har fortsatt.
Idag fick jag nog och ringde 1177 igen. De tyckte sök läkare! Sagt och gjort, sökte läkare på Barn och Ungdom i Nyköping. För det första, chabblade de bort sig redan vid ringningen. Ringde alldeles för sent mot va de sa. Och sen hade de mage att vara ringa EN signal och lägga på! Så ja fick ringa igen och boka telefontid. Ni vet "vi ringer upp dog kl..." !!!??? Sen va sköterskan som ringde upp bland det segaste jag hört. Hur många valium hade hon tatt....?!
Sen fick vi träffa en ATläkare, inget ont mot de men han fick springa iväg och fråga överläkaren hela tiden om saker och ting.
Tillslut kom självaste överläkaren in i rummet och kasta sig ber i stolen och ville höra historien. Men va otroligt stressad, svår att förstå i språket, och väldigt lätt irriterad.
Skrattade åt oss i mkt och talade om att hon minsann va en BRA och DUKTIG ÖVERläkare och kunde se på Noel "att han mådde bra".. Men jag fick då påpeka att JAG är hans mamma och vet nog när han ser dålig ut eller är pigg.
Tillslut titta hon på klockan och rusa ut ur rummet. Ja och det va det...vi fick en tid igen om 2v. Å skulle sluta amma "för han är endå 8 månader och stor nu...!" (?)

Såååå vi åke hem. Jag ringde mamma och syrran. Väl hemma dock faktiskt Noel i sig mat. Ringde sen1177, packade om och åkte till Eskilstuna.

Satt på akuten från 17.30- 1.00 ca.
Den läkaren trodde absolut inte det berodde på laktos, däremot komjölksallergskadade inte att utesluta, och prova.
Vi skulle absolut inte sluta med lactulos, som den andra toktanten tyckte.
Ge klyx varannan dag (snällare än Microlax!) mot förstoppningen. Och behandla mot reflux. 2 stora saker hon trodde Noel har alltså!
Och Noel va såååå himla tapper. Vår lille prins!

Detta ska noggranna följas upp, med besök. Vikt, utveckling, och hans sjukdomar. Och vi ska till Eskilstuna INTE Nyköping!

Nu ha ja ont i magen, magsjuka, prickiga, halsflussar BLA har passerat och va i samma rum son oss idag :( Gopas vi inte drar med nåt av det hem :(

Ovido - Quiz & Flashcards