Direktlänk till inlägg 9 november 2012
Skinklasagne
ProPoints® värde: 6
Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 45 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser
1 st Aubergine
1 st Squash (zucchini, courgette)
2 st Lök
2 st Paprika
2 tsk Olivolja
1 burk(ar) Tomater krossade
3 msk Tomatpuré
1½ dl Vatten
1 st Grönsaksbuljongtärning
1 tsk Oregano
3 msk Örtkryddor
200 g Skinka
8 st Lasagneplattor
4 st Tomat
2 dl Ost riven max 17%
1 tsk Salt
1 krm Peppar
Instruktioner
Skär grönsakerna i mindre bitar och hacka löken grovt. Fräs alltsammans i olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning och låt det puttra samman till en röra. Smaka av med kryddor. Skiva skinkan. Varva grönsaksröra, lasagneplattor och skinka. Avsluta med grönsaksröra, skivade tomater och riven ost. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Garnera med örtkryddor, t ex rosmarin.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | |||||
|