Direktlänk till inlägg 9 november 2012
Färsbullar sweet chili
ProPoints® värde: 10
Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser
1 msk Ströbröd (skorpmjöl)
1½ dl Vatten
1 st Ägg
400 g Nötfärs 10%
1 st Lök
½ tsk Potatismjöl
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 msk Basilika
1 tsk Margarin flytande 80%
2 dl Fraiche 5%
1 msk Sweet chilisås
6 dl Ris kokt
250 g Bladspenat
1 klyfta(or) Vitlök
Instruktioner
Låt ströbrödet mjukna i 1/2 dl vatten, rör i ägget. Tillsätt färs, finhackad lök, potatismjöl, salt, peppar, basilika och arbeta till en fin färs. Forma 12 små bullar, stek dem vackert bruna i margarin, använd fettsnål panna. Värm bladspenaten, tillsätt pressad vitlök, ris och krydda lätt med salt och peppar. Blanda fraiche, sweet chili med 1 dl vatten, låt det koka upp. Servera köttbullarna med ris, spenat och sås.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | |||||
|