Direktlänk till inlägg 19 november 2012
Fläskfilé på potatisbädd
ProPoints® värde: 10
Portioner: 4
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 45 min
Svårighetsgrad: Medel
Fläskfilé och potatis med både tomat och ananas gör denna gratäng festlig och god, till både vardag och fest.
Ingredienser
500 g Fläskfilé
1 tsk Margarin flytande 80%
10 st Potatis
1 dl Ost riven max 17%
1 msk Persilja
25 g Margarin 80%
1 klyfta(or) Vitlök
2 msk Chilisås tomat
8 st Tomat
4 skiva(or) Ananas konserverad i juice
Instruktioner
Bryn filén runt om i 1 tsk margarin, krydda med salt och vitpeppar. Efterstek 15 min under lock, låt sedan vila. Vispa ur pannan med 1 dl vatten. Skala och skär potatisen tunt, varva potatis och ost i en ugnsform. Häll skyn från filén över potatisen. Stek i ugn 225°, ca 30 min. Skär filén i 1/2-1 cm tjocka skivor. Lägg i en rad på potatisen. Blanda margarin, pressad vitlök och chilisås, klicka över filén. Snitta ett kryss i tomaterna, dekorera med dessa längs kanterna. Lägg ananasbitar mellan varje tomat. Gratinera i ugn 250° 10 min. Strö över hackad färsk persilja innan servering. Servera med sallad och kokt broccoli.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | |||||
|