Mitt liv som mamma och hundägare

Alla inlägg under februari 2013

Av Sinisalo - 8 februari 2013 20:53




Operationen på mormor var lyckad. Hon är tydligen omtöcknad och har ont fortfarande. Känns tråkigt att jag inte kan hälsa på henne med en snorig bebis och jag själv som har lite ont i halsen   Men hon finns i mina tankar  


Inatt sov Noel rätt mkt. Eller ja, endel napptappningar och sprattel. Men Hasse sprang, och jag sussade (ja mellanåt iaf)   Han somna innan 20 och vakna första gången kl 3.45 Sedan kl 6, sen sista gången kl 8 (och ammade alla gångerna) jag däremot låg vaken from kl 6. Men jag hade ju fått endel sömn endå!


Imorse vaknade Noel glad sprallig och babblig

 




Hur som helst. Han verkade väldigt trött under dagen idag. Orkade knappt hålla sig vaken 1,5-2h, sen märkte man att han va trött. Så jag la honom i spjälsängen var gång, och han somnade. Lillskrutt! En gång under dagen sov han iaf 1,5h (!) det är 1h mer än han brukar. 

Jag hade städat på morgonen, så jag passade på att pilla mig i naveln heeeeeela sovstunden   



Idag vågade jag mig på att laga egen mat......Jag har gjort det några ggr förut. Men slutade med att jag kastade den. Tyckte den blev tråkig och luktade tråkigt tom. Men idag tror jag att jag lyckades. Noel åt den maten bättre än  burkmaten tom. Så jag tror tiden är inne för hemmalagad mat.

När han va mätt fick han gegga med det som va kvar, gissa om det va uppskattat ?

  


     

Va ju himla nödvändigt av mig att dammsuga och tvätta golven på morgonen haha. Tur man har hund...


Sen fick han majskrokar att mumsa på, det är en favorit.

     

Nomnomnom



Just det ja! Idag kom Libero badrocken till Noel. De hade en "drive" att mellan ett from datum och ett tom datum om man hade handlat minst 3 libero varor och skickat in kvittona fick man en badrock. Det va snabba puckar. Skickade in kvittona i söndags kväll, och fick badrocken idag. Blir perfekt när vi ska bada ju! varmt och gosigt. Och samtidigt kanske man inte behöver vara jätterädd om den!  



Min lilla linslus haha  

Att rulla boll är nya grejen. Jätteskoj 


  Sneglar på Noels "Min första bok" böcker som ligger brevid mig. Kanske något man ska ta tag i?

*gäsp*

Eller så gör jag det imorrn......



Ha en fortsatt bra kväll och trevlig helg



Av Sinisalo - 7 februari 2013 11:29

 Noel vaknade 3ggr under natten, och imorse kl 6 hade han lite svårt att somna om. Men det gick tillslut   

Vi tog sovmorgon till kl 8.30 (!) och när han vakna va han på gott humör

 

Brukar han vara iofs   


Vi åt frukost, som vanligt. Noel va mest kär i bananen än leverpastejmackan - som vanligt. Men igår kväll gick det bra att dricka ut MAMflaskan helt plötsligt. Och imorse försökte han dricka ur den själv, men det gick sådär speciellt när han hade sina fingrar OCH flaskan i munnen - samtidigt   

 


Sen satt Noel och lekte själv i sin (ena) "lekhörna"

 

Han sitter jättebra nu. Men rasar mellanåt såklart. Därav alla kuddar och allt mjukt runt om haha

       


Och sen va han trött som artist 

Nu är det full rulle igen. Han sov sina 30min....Jag hann göra litegrann. Men snart är det lunch, och sen ska mamman duscha. Vi går fortfarande runt i pyjamas och mjukiskläder just nu *ler*


Sänder tankar till mormor som ligger på operationsbordet. Men borde vara klar nu....






Av Sinisalo - 6 februari 2013 20:20

Inatt vaknade Noel kl 1.30, och va vaken ca 1 h fram och tillbaka. Hasse sprang upp och stoppa in nappen och flytta på honom, och bädda om honom var gång. Sen somna han iaf (ja Hasse också!) sen vaknade han kl 7 (!). Han låg och snuttamma i ca 30-40min på morgonen. Jag låter honom göra det också, snart är amningen endå förbi, så han får faktiskt snutta.

Och sen va det dags att gå upp.


Idag va det dags för babysång igen. Till en början va Noel skeptisk, och avvaktande. Men när vi hade sjungit några låtar då kom han igång. Och som vanligt tyckte han om kolåten, Igelkotten Torsten och några andra låtar   

Han höll ut länge, men tillslut somnade han. Efter han hade ammat.... Då hade det gått ca 4h (!) sen första morgonamningen. Känns endå inte så jättekonstigt för varken mig eller Noel verkar det som. Det sker lixom "naturligt". Men han va bra ledsen sista 10min innan han amma, så lite tidigare hade jag säkert kunna erbjudit.

Hur som helst!

Sen busade han en stund, men tillslut slockna han- på mig

 

Och jag bara njuter, det är så mysigt att ha honom så nära. Han sover ju vanligtvis i spjälsängen nu ju!


Vi va 4 mammor som satt kvar efter babysången, med våra bebisar. Så himla mysigt. Bebisar som sov här och där, och mammor som prata både allvar och fnittrade ikapp.


När vi kom hem va vi på tomten en stund med Jozi, som röjde runt. Jag och Noel myste medan snöflingorna singlade ner från himlen.

 


Sen började killen mojna. Jösses vilket gnällband han la på. Han sov en gång till ca 30min till kl 15.30 ca. Men sen va det bara gnäll och missnöje om han inte fick vara i mitt knä typ.

Så jag sk*t i att städa och laga mat. Jag ägnade mig åt lillfis, och underhålla honom. Eftersom han är lite snorig, så känns det som om att han inte har 100% av sig själv heller.

Så vad gör man för att få en kille att bli nöjd och glad igen?

Jo bada hihi

 

Och bollen va jätteskoj i karet enl Noel!


Sen fick han ha en av sina nya pyjamasar (strl 80 lite stora, men 74/80 är för små...), fin va?

 


Vad skulle vi göra sedan då? Jo jag drog fram hoppgungan. Den har endast testats 1 gång tidigare, och då va det Hasse. Och det sluta med att Noel började gråta.

Men jag tänkte, jag testar?

Det roliga va att Jozi sprang genast dit och satte sig hos Noel. Så himla goa mina pojkar.

Kolla in Noels tag om Jozi, och han bara sitter som om inget hänt. Sån snäll hund!

       

Så den blev succé!


Behöver jag skriva att han somnade ovaggad i spjälsängen sen (efter ett mål med gröt och sedan amning)?


Själv känns det som om halsen är som ett sandpapper. Så jag får väl nå sk*t nu....  


Imorrn ska vi bara mysa. Det ser ut som om det ska bli oväder också, så vi stannar nog hemma! Dock håller vi tankarna på mormor som än en gång ligger på operationsbordet   




Av Sinisalo - 5 februari 2013 19:29

Idag träffades några av mammorna på ÖF. Noel va lite svårförtad först vid sången. Men när vi sjöng honkey-tonkey sången då lossnade han.

Sen fick han för sig att skötväskan va intressant. Och främst påsen med all hans mat va mest intressantast!  

Efter ÖF åkte vi till Sara för att äta lunch. Det blev från Vita villan (kycklingsallad). Selma, Sofie, Emma, Liam, Sara, Cornelia och jag och Noel hade det trevligt.

   


När vi kom hem va Noel jättetrött. Han ammade och somnade. När han vakna ville han amma igen. Han ammar inte lika mkt på dagarna längre. Och speciellt, när vi inte är hemma! Då kan det gå 3-4h mellan!


Han är klarar att sitta längre och längre stunder nu. Jätteskoj!

 

Men går mamma ut från rummet då blir det ramaskri. Så han får haka med överallt, precis som när han va nyfödd. 


Vi får se om nattningen går bättre idag. Jo, han somna igår kväll. Men han va så himla ledsen först. Nu fick han kvällsgröt tidigare, och las även i sängen tidigare.


Han sov iofs inatt. Vaknade kl 1, ammade och somna om. Vaknade sedan kl 6, ammade och somnade om. Vaknade kl 8. Själv vaknade jag kl 4, va vaken. Hoppade tillslut in i duschen kl 5, och gick och la mig igen. Somnade till vid 7, sen gick vi upp kl 8.

Inte konstigt att jag va trött mitt på dagen. Men det kom jag inte på förrän Hasse påminde mig om att jag varit vaken.


Av Sinisalo - 4 februari 2013 20:15

Idag följde Noel med till lasarettet. Jag behövde en check up, och cellprovstagning bla. Allt såg bra ut iaf. Noel höll god min hela tiden nästan. Han hade bajsat, men det va lixom inte läge att byta blöja när ja prata med doktorn...


Så här kul va det att vänta (de va försenade 20min.....) 

 


Men han fick endel uppmärksamhet av alla på avdelningen typ. Och även i hissen *ler* ".....sån söt kille,,,,", OCH alla ".....fina vagnspryttlar..."

 


Idag fick jag min första puss av Noel. Han har tidigare kört med öppen mun, när jag pussat honom. Det gjorde han redan som ca 5v gammal. Sen har han kört på "tungkyssar" när man pussat honom (en tunga som febrilt smakat och letat haha) men idag satt jag ca 2 dm från honom och bad om en puss. Då BÖJDE han sig fram och pussade mig (visserligen med öppen mun men endå!) och jag blev så glad så jag bad honom en gång till och då gjorde han det igen   Underbara onge! 

   



Oj, vad det snöade på vägen hem från Nyköping. Det gick lite långsammare på E4, än vanligt. Men med Audin känns det safe.

När vi kom hem satt jag Noel i vagnen (den låg ju endå i bilen) och Jozi busade runt på tomten. Passade på att ta lite bilder utomhus, då det blir bättre bilder med mobilen. Fick in ett där man ser tänderna lite när han skrattar (sista bilden)

       


Det gjode ont i mammahjärtat ikväll. Han va ruskigt ledsen när det va dags att sova. Tror det hade varit bättre om han somnat tidigare...Men man lär så länge man lever säger de ju.

Stackarn.....  


Annars mår han bra. Det är lite snor mellanåt, men idag har det varit lugnare. Droppade honom 1 gång med Renässans på eftermiddagen. Ingen hög temp, eller annat konstigt. Men han blir arg ibland när han äter...tror endå det är tänderna. Hoppas det inte bryter ut nå mer på honom bara. Så han slipper va sjuk nu!


Imorrn är det ÖF med tjejorna!  


 


Av Sinisalo - 3 februari 2013 21:31

Inte konstigt att han inte kunde sova bra   

Han blev snorig igår kväll. Han somna as-prutt-trött vid 19.30, men vakna efter ca 30-45min och va helt galet hysterisk. Inte så konstigt iofs, när han va så täppt! Ohhh lilla bubben, vad jag lider rmed honom när han är så ledsen   Det sluta med att jag satt med honom i soffan, och han somna i mitt knä.

Jag bar in honom till sängen, och han fick sova där en liten stund till. han vakna dock vid 23 igen, och då fick han somna brevid mig i sängen. Hasse fick sova än en natt i soffan.

Vi försökte ha honom sovande högt, men han blev jättearg. Så han fick sova brevid mig istället.

Tur jag köpte hem näsdroppar och renässansdroppar, tidigare (just in case!)

Dock tror jag det är tänderna. Han gnager på saker som en galning. Och kan explodera i gråt helt plötsligt vid mat bla. Dessutom dreglar han igen som en tok. Det va ett tag där då han inte dregla alls. Men nu är det tillbaka, det är som en kran!

Vi får se hur det går inatt för lillskrutt. Dagen har gått upp och ner. Oftast nöjd, men helt plötsligt blir han ledsen. 


Iaf!

När en handling skett är Noels favvosyssla att provkänna och smaka på varorna (ja inte alla då såklart...) Men som här är toalettpappret väldigt intressant!

 


Vi va tvugna att inhandla tandborste, och den va intressant att använda. Och när jag borstade gaddarna så såg han ut att njuta. Va väl skönt för honom!

 



Just det ja!

Josefina (och Gustav) från föräldragruppen knep sista platsen i babysim I, på Ekensberg i torsdags åt mig och Noel. Jag har mailat de för info. Får se när jag få svar  Iaf, SÅ gulligt av henne att göra det och tänka på oss. TACK!


Men Noel älskar ju att bada nu för tiden, så det kommer bli perfekt med babysim. Det är så roligt att se honom plaska och njuta så.

Och i förrgår var första gången han satt helt själv och plaska i karet

   


Nej bäst att göra sig iordning, så man får lite sömn inatt. Noel kanske får det jobbigt inatt också, så jag ska passa på att sova snart. "Ska bara..." som alfons pappa säger   



Imorrn är det lite sjukhusbesök men annars ska vi softa!

Av Sinisalo - 2 februari 2013 16:19

Noel vaknade redan kl 23 inatt. Och ville amma. Vi la tillbaka honom i spjälsängen, men jösses vilket skrikande det blev då. Han fick komma tillbaka till mig och han slockna direkt.

1,5 h senare vaknar han och vill ha mer.

Nästa gång gick det 2h , sådär höll det på. Vilket ammande. Och han ville ligga näääära hela tiden. Jaja, vill inte riktigt ta fajten än att han ska sova i spjälsängen. Dock får jag så ont i rygg och nacke, så jag kanske måste....


Idag insåg jag att amningslinnet jag brukar använda, är lite för stort nu. Det tar sig! Yey!

 

Sakta men säkert, ska gravikilona bort haha!


Runt lunch åkte jag och Noel till Nyköping för shopping. Mamsen mötte upp oss där, och det va skönt med lite sällis. va tvungen att hitta pyjamasar till Noel i strl 80. Han växer ju den gossen!

Hitta jättefina på HM, inte så billigt men de har han nog ett tag (hoppas jag....) haha om han inte fortsätter växa i den här takten?

Hitta ett linne och ett 3par underkläder till mig (välbehövligt!).


Lillfis i vagnen i en av alla 1000 affärer vi va inne i

 

han va så himla duktig alltså. Inte ett pip!


Lite sådär tyckte han när vi åt på Donken. Livligt, solen rätt i ögonen osv osv. Men han åt upp tillslut!

Och sedan somna han!


Köpte även lite heminredning på Åhlens!


Noel och mamma njöt av varandras sällskap. Han va inte alls lika rädd för henne idag.

Innan vi åkte hem vänta vi på mammas skjuts, så de passa på att mysa lite i bilen!

   


Hasse ha fejjat här hemma under tiden. Så skoj att se när man kommer hem allt nytt, några dörrlister, en lampa i taket äntligen hehe bla


Nu är det lördag. Och jag har beställt godis bla   

Får se om man orkar sitta uppe och se mello. Men ska göra ett försök!


Ha en fortsatt trevlig helg!


Av Sinisalo - 1 februari 2013 21:03

Fartfyllda dagar!


Igår besökte vi mellersta syrran, barnen och hundarna. Alltid lika skoj att ses! Kändes som en evighet sen sist. Och det va det också...Julafton faktiskt! Sen har vi varit sjuka, och sen blev alla de sjuka. Men nu va alla friska, så jag passade på.

Noel blev jätterädd för syrran, han tycker verkligen det är läskigt när någon annan pratar med honom. Och det går absolut inte att hålla i honom....då blir det ramaskri. Men barnen reagera han inte på. Snarare att de va roliga, och underhållande.


Noel i hokus pokus stolen


 



Kusinen Zack ville vara med när Noel åt. Så han fick sitta i mitt knä och äta vindruvor. Men jag kunde inte låta bli att mata honom (trots att han kan äta själv!) med de sista skedarna av päronpurén

 


När Syrran tog fram mobilen eller kameran och fotade, så visade Noel sin foto-linslus-sida. Men bara då när blixten användes. Det gjorden den inte på bilden nedan. Men endå     


Jag åt mat hos syrran, som jag sedan fick SÅ ont i magen av. Har tyvärr blivit så när jag äter fet mat, och/eller starkare vitlök. Då får jag världens kramp i magen. Så jag och Noel kom därifrån jättesent   Det va inte riktigt meningen, men jag klarade inte att ens klä på honom för magen gjorde så ont.

Han sov hela vägen hem iaf, och väl hemma vaknade han och ammade. Sen somna han igen, och sov länge tills imorse vid 4 har jag för mig. JÄTTEtrött. Likaså Jozi!


Idag besökte vi min mormor. Ett välbehövligt besök från båda håll. Jozi va i eld och lågor, då mormor mata honom med allt möjligt gott. Hoppas magen på honom, håller bara   Han ville ligga hos henne nästan hela tiden också

 



Noel lekte lite överallt, i min famn och på golvet gick bra då och då.

   



Men det roliga va att Noel kunde sitta i hennes knä, och hon kunde prata med honom utan att han blev sådär hysterisk. Visst hände det några gånger att han blev ledsen, men inte många   

 

 


När vi åkte hem, började Noel gråta i bilen. Han har gåtit 1 gång tidigare. Då va han typ nyfödd, och jag trodde han skulle klara sig hem från Nyköping utan att amma där, och amma hemma. Det misstaget gjorde jag inte om!

Men VIIIILLKET liv det va på honom. I över 30 min höll han på. Och han grät och va helt galen. Jag stanna tom bilen och försökte trösta honom, gick ur bilen och stoppa i nappen osv. Men det enda som dög va när jag stod vid honom. Och det gick ju inte...vi va ju tvugna att åka hem!

Han va JÄTTEledsen verkligen. Och mitt hjärta dog    Fy vad hjärtskärande det va   

han somnade ca 5 min från hemmet, och när han vakna ville han amma. Jösses så dum jag kände mig. Jag hade gjort samma misstag   !


Idag kom vagnspryttlarna från 32GÅ. I stjärntyg såklart   

Organicer, solgardin (gratis bältesmuddar) och ett fodral (blöjfodral eller vad jag nu väljer att ha däri!)

 



Noel sover sen nån timme tillbaka, lille skrutten    Och jag kommer snart lägga mig jag med! Imorrn är det shopping med min lilla mamma   

Ovido - Quiz & Flashcards