Mitt liv som mamma och hundägare

Alla inlägg under februari 2013

Av Sinisalo - 21 februari 2013 18:53


Var på bvc för vägning, mätning kontroll av Noels utslag på hakan och prata lite om (utebliven) sömn, igår.


Jag minns inte vad han väger, men lite mer än 9200g och är nu 72cm lång. Sköterskan glömde fylla i hans bok tyvärr....Och jag titta inte i den förrän vi kom hem.

I väntrummet på BVC lekte Noel med deras kulram (eller vad det heter). Och han älskade den! En sån där från IKEA.

 

Utslaget på hakan trodde hon va svamp. Så vi har smörjt med en salva sen igår. Tycker det blitt lite bättre nu, faktiskt.


Ang maratonamningen på nätterna och sömnen tyckte hon att vi skulle försöka dryga ut tiden mellan amningarna. Han ammar så mkt på nätterna att han inte vill äta frukost på morgonen. Ibland är det tom trögt med kvällsgröten.....

Så jag försökte med det inatt...jo tjena...asarg kille. från 23-2 höll han låda. Jag försökte trösta honom i alla möjliga lägen. Men tillslut funkade det när jag satt mig i soffan med honom i famnen. Och sedan la jag honom i spjälsängen på övervåningen med hans babywatch och alla melodier. Den fick stå på hela tiden. Han somnade och vaknade inte förrän 5.30 Då fick han amma och han somnade snällt om i spjälsängen i källaren, och jag (och min rygg) fick lite sömn i sängen istället.

Vakna kl 7.30, och då gick Hasse upp med Noel, så slumrade jag ca 1h till. Hasse försökte ge Noel gröt istället för det vanliga (banan, och macka med leverpastej) till frukost. Och han åt en hel portion!

Tror jag det, eftesom han endast ammade kl 23 och kl 5.30

Kl 10 ca ville Noel amma igen. Han somnade efter lite bök och stök.

När han vaknade kräktes han på mig, och det va säkert för att han först ätit en hel protion med gröt och sedan ammmade. Och bröstet va ju knökfullt med mjölk...så det sprayade ju ner hela honom  

Behöver jag skriva att han inte ville ha lunch öht idag...och det va ju inte så bra. Så man får nog ge en halv portion med gröt istället. För mat är också viktigt!



Jag passade på att laga mat igår. Koka morötter, broccoli, färs med couscous och gjorde bla päronpuré.

Det blev några burkar!

Tyvärr fick vi kasta en hel laddning med boroccolimos, då blendern/mixern (en sån stor stående) råkade släppa gummiringen och malas ner i hela broccolimoset....suck....men då va det bara börja om. Tur vi hade mer broccoli!

Nu måste vi dock köpa ny ring till mixern, det är jättedrygt att stå och göra samma sak med stavmixern -  pöhhh! Snacka om lyxproblem haha.


Idag blev vi bjudna på fika hos Sara och Cornelia. Alltid lika kul att ses!

Här sitter Noel och Cornelia på golvet och busar.

   


Som vanligt slocknar Noel, när det är dags för fika. Men Cornelia och Vilgot fikar med oss medan Noel slaggar i soffan i bakgrunden.


Han sov jättegott där!

   


Och titta vilken fin dreglis och snutte Noel fick av Sandra!

TACK igen  



Nu får vi se hur denna natt går. Men blir det samma drama, får han sova hos mig istället. Han ska inte behöva vara så ledsen min lilla skrutt. Eller så får han fortsätta amma sådär på nätterna. Vi får se vad jag beslutar mig för!

Av Sinisalo - 19 februari 2013 20:28

Först hade jag en glad kille vid morgongoset. Men sen barkade det utför....Vid frullen började han gnälla och va inte alls glad. Han har slutat att äta banan, och frukost helt för den delen. Han äter mindre öht. Han sover kasst, vaknar med 1-2h mellanrum, och vill amma (mest nattetid).

Men jag tror det är tänderna. Tillslut blev han så arg, mitt under morgonrutinen då vi oljar och byter om från pyjamas till kläder. Så han fick va i bara blöja. Han visade att han ville amma, så han fick det. Och kvar låg han i min famn efteråt och snuttade. Jag la en liten filt om honom, så han inte skulle bli kall. 

Han verkade sova jättedjupt och gott i mammas famn.

Efteråt vaknade han glad och nöjd igen   


Idag har jag träffat sjukgymnasten. Bla för ryggen och bäckenet. Har tydligen en irriterad disk. Men den ska tränas, och vilas. Typ.... Och bäckenet likadant. Det har iofs blitt mkt bättre, och hon (och alla andra....barnmorskor och allt) tror att det kommer kännas i bäckenet så länge jag har hormonerna i kroppen = ett tag....Känns skönt att fått hjälp äntligen!



Mitt på dagen busade vi litegrann. Och Jozi blev så himla gosig när vi satt på golvet. De är så söta tillsammans mina boys  

   


Idag upptäckte Noel köksskåp och annat som står längre ner..........Tur han sitter i gåstolen, då kan han inte öppna skåpen (ÄN) ordentligt   

 


Maratonmatningarna fortsätter på nätterna. Men jag ser också att det är svullet i tandköttet på lillen. Ska träffa BVC imorrn för de ska få kika på hans utslag på hakan och så ska vi prata lite sömn.

Men först blir det babysång på fm med bebisarna   


Av Sinisalo - 18 februari 2013 20:15

Va ju på kalas i söndags, och då bestämde vi oss för att ses. Det va ju ett tag sedan! Trots kalaset hinner man ju inte direkt prata med varandra   



Jozi fick följa med. Och det va han glad över haha!

Texas va inte så förtjust däremot. Men det lättade lite, med mamma Helis hjälp, och Jozi som är så snäll   



Milla va förtjust, men tror Jozi gillade det än mer   



Noel undrade vad som va så kul. "Det är ju bara en hund!"   


Det bästa med barn, är att de är så underhållande. 


Men man blir trött av att leka också. Så Noel slocknade i deras soffa!

 


Men när han vakna va det fullt bus igen. Denna gång stod Lucas för underhållningen.

 


Jozi passade på att slicka fötter, som vanligt haha

 


Tja det va den dagen. Tyckte vi inte gjorde annat än åt, babblade, bytte bajsblöjor, babblade mer, åt mer och babblade haha!

Perfekt dag, då Noel va jätteledsen på fm. Så detta besöket lättade upp enormt!



Av Sinisalo - 17 februari 2013 20:00


Vi var på kalas i söndags, och firade lille Texas 1års dag. Jösses så alla växer alltså!



Noel och pappsen busade lite      

Inte så lite iofs         

Sen blev det mammagos         



En glad liten fis

   

Kolla in jeansen! De är i storlek 80!!! 74 är för små nu....  



Sen skulle han hångla upp giraffen   

 


Och greppa lite...

 


Och prata lite mer med den!



Är jag inte fin i min kalasklädsel?  


Noel hade det jättebra på kalaset. Babblig och glad     

Av Sinisalo - 16 februari 2013 18:06


Pappa fick paket på alla hjärtans dag    Noel ville vara med och öppna såklart!  


Igår va pappa hemma och sjuk. Jag och Noel passade på att shoppa i Södertälje.

 


Pappa hade tagit lite bilder på Noel i torsdags


Här ser vi hans tänder   


När vi kom hem från shoppingen va det lite bus

 



Vi testade även nya nappar, testade MAM från 6mån. De va bara ok....inte bäst....men ok....  


Böcker är något som är väldigt skoj just nu

 


Inatt va det samma visa med Noel. Han vakna efter nån timmes sömn och är jätteledsen. Vaknar en gång var 5e min typ och är ledsen. I flera nätter har han ammat varannan eller med 2h mellanrum.

Inatt tänkte jag att vi kanske ska ge alvedon, han verkar ha väldigt ont i munnen. Detta resulterade i att han faktiskt sov! Lille bubben.



Idag åkte jag Noel och Jozi till Josefin med akitorna. Vi gick en promenad direkt, och Noel somnade efter en liten stund. Sen sov han i vagnen ett tag faktiskt. Han fick stå utanför vardagsrumsfönstret, så jag hade koll.

 


Jackie tiggde lite gos från matte   

 



Sen vakna busfröt. Och hade det bra i soffan.  


Och vem låg nedanför (ja några ggr iaf...) och höll koll?  

Lille Dusseln  



Sen blev det lite bus  




Vi har börjat att tidigarelägga kvällsgröten. Och lägga in välling senare. Han är inte jätteförtjust att ta flaskan. Men några tag tar han. Och jag kommer fortsätta med detta. Han får flaskan, och är han intresserad så är han. Jag gör ingen big deal av det.


Btw har han endast ammat 3ggr idag under dagen! Hoppas bara han inte försöker ta igen det inatt.....  


Annars blir det nog lugnt idag. Vi har ätit lite grillad kyckling och råstekt potatis. Jag är inte direkt pigg av mina mediciner för bihålsinflammationen...


Imorrn blir det kalas bland annat!







Av Sinisalo - 13 februari 2013 20:14





Noel somna vid 20, och vakna redan kl 23 och ville amma....Sedan fortsatte det med ca 2h mellanrum. Han slockna direkt efter var amning (förutom imorse/inatt en gång) men jag däremot va vaken from kl 2.30....somnade iofs till nån gång på morgonkvisten en liten stund.


Vi åkte iaf på en föreläsning som var via Öppen Famn (kyrkans regi)

Gunlög Rosén. "Hur hjälper vi barnen att bevara sin självklara självkänsla"


Budskapet var ju bra, och det är viktigt det vi säger och gör med barnen kring oss. 



Noel somna efter lite amning. Men han hade svårt att sova i min famn, så jag la honom på soffan, och där slockna han totalt.

 


Så han missade hela fikat *s* Jag fick däremot i mig en macka och ett äpple!



Väl hemma ligger han på golvet mellanåt och kravlar och tar sig runt 360° nu för tiden. Men inte framåt eller bakåt.  



Sen älskar han att sitta i sin leksakshög och pilla lite på böckerna och pryttlarna.    

Men bara om jag är i närheten såklart.


Noel har haft det svårt med att bajsa idag. Inte förrän nu på kvällen kom en jättebajsblöja. Innan det satt han och klämde lite då och då, ibland kom en liiiiten klutt. Stackarn!

Så vi körde det tunga artelleriet med smord termometer, magmassage och en bebis hängandes på armen guppande (precis som när han va nyfödd) och DÅ släppte det. Jösses vilken bajskorv alltså!

Jag som varit så noggrann från start med katrinplommon, övermogna bananer, aprikos, päron, olja, eller annat fett i maten. Men han kanske behöver mer av den "varan".


Jag själv ska träffa läkaren imorrn. Mår konstigt...det snurrar ibland, är yr och illamående (och nej jag är inte gravid...) så jag ringde idag till VC och fick en tid imorrn. Just in case!


Så ar Bugaboo, kommit ut med en ny vagn. En Buffalo. http://förort.se/2013/february/bugaboo-buffalo-2.html Den verkar väldigt genomtänkt. Men ack så dyr....Bra sugen är man haha! Galet!

Och inte kanske man har råd att köpa en Donkey http://blogg.alltforforaldrar.se/alltombarnvagnar/2011/11/bugaboo-donkey/ nu när Buffalo kommer? Den vagnen måste man ju testa att äga iaf. Haha!



Nu håller vi tummarna för inatt att vi alla får lite mer sömn.


Hejhej!

Av Sinisalo - 11 februari 2013 20:18

Inatt ammades det på rätt friskt igen. Vakna redan kl 00.30 och ville ammas första gången. Sen flöt det på....

Imorse hade vi morgonmys

 

Han är så söt i sin nya pyjamas, med texten You make me happy   

 

 

 

Oooo majjj gadd vilken separationsångest liten har nu. Den har varit påtaglig, lixom kommit och gått. Men nu är det ett faktum sen nån vecka tillbaka eller två. Ojojoj att en liten kan bli så ledsen!

 

Får göra som i början, ha med honom överallt haha! Trodde jag hade det, men just denna gång "skulle jag bara...." i nån min. Och jösses vilket liv det blev! Stackarn!

 

Vi gick på promenad under dagen, sedan fick jag för mig att skotta bort snön vid grindarna. Och det slutade med att jag skottade hela uppfarten och altanen. Skönt att ha det gjort, dessutom va det inte så mkt snö som hade kommit.

När vi väl skulle gå in DÅ somnade Noel. Så jag lät honom ligga kvar i vagnen utanför köksfönstret (då jag skulle börja laga mat) och kunde hålla koll samtidig. Annars hade han vaknat så fort vi gått innanför dörren.

   

Han sov gott, i ca 40min. Sen fick han äta nylagad mat. Idag gjorde jag storkok på kyckling, ris, morötter, palsternacka, grädde, oregano och en skvätt rapsolja. Han älskade det! Åt JÄTTEmkt av maten...mer än vad han brukar. Avslutade med aprikos och kiwipuré. Också godkänt av herrn!

 

 

Sen har han börjat med att sova på mage nu också. Han har gjort det ett par ggr. Men nu sover han verkligen. Tidigare vaknade han efter en stund när han legat på mage. 

Vi är lite nojiga över magsovningen, men det är väl bara lägga in i "oros-boxen" med alla andra orolighetstankar om lillskrutt.

 

Detta är en av anledningarna till att han sover lite oroligt, han vaknar ju efter ett tag och vill inte sova så.

 

Sen upptäckte jag idag att i ök är han jättesvullen. Så det är nog framtänder på G där....

 

Nu ska jag  sitta lite med Noels "min första bok" böcker han har. Sen förbereda inför imorrn. Då är det Öppen Famn med bebisar och mammorna.

 


Av Sinisalo - 10 februari 2013 20:53

Denna helg har gått jättefort!


Mormor piggar på sig. Även om det är endel bitar som måste falla på plats först innan hon kommer från sjukan, så mår hon i över lag bra.

Känns jätteskönt!


I fredags städade jag och Noel sov mestadels (då och då). Hasse överraskade oss med att komma hem 16.45, han som slutar 17, och brukar vara hemma 18.15-18.30 typ. Vi blev så glada!

Så vi tog vagnen och shoppade lite fredagsmat. Det blev grillade entrecote, med pommes och vitlöksfraiche. MUMS!


Natten till lördagen sov Noel gott. Han vaknade kl 4.45 (!), byttes blöja på, ammades och somnade om. Vi fick sova till kl 8 allihopa. Hela förmiddagen "lullade" vi runt och bara myste, gosade och bara va.

Tyvärr blev jag väldigt yr mellanåt. Det snurrade bara till i huvudet, så jag blev jätterädd faktiskt. Men sen gick det över...fattar ingenting.

Amanda kom på besök, och fick jobba. Hon hjälpte oss att skotta snö, för det hade ju snöat till 1000 och man kom knappt in genom grindarna (eftersom vi latat oss hela fm!)

Hon fick även åka snösläde med Hasse 

  


Noel låg i vagnen medan vi skottade, och efter en liten stund somna han. Men först va det bus och skratt i vagnen.

  


På em lagade jag mat till både oss och Noel. I fredags fick han smaka på kyckling, pasta, lite tomatpuré och mosad avokado (ja och grädde och smör).

Igår fick han kyckling, potatis, morötter, palsternacka, broccoli och oregano (grädde och smör) Han tycktes uppskatta maten så jag fortsatte i samma anda idag. Men idag gjorde jag storkok.

Det blev lax, potatis, broccoli med grädde, smör och dill. 

Tidigare åt han inte hemalagade maten, den tycktes smaka för "rent". Men nu tycks han älska den! Så nu står flera burkar i frysen.

Imorrn blir det kyckling eller kanske någon rätt med köttfärs....? Har iaf handlat hem morötter, palsternacka, broccoli, potatis, pasta, nudlar ja gu vet allt.


Igår iaf efter middan lärde Noel och jag Hasse lite låtar från Öppen Famn, och Babysången. Noel lyser upp och börjar skratta som 17 när man sjunger för honom. 


Han fick även sitta på pappas axlar, vilket uppskattades

      


Inatt vaknade Noel nog 4ggr och ville amma. Jag minns inte, jag va så trött och allt bara gick på "rutin". Hasse tog hand om allt utom att amma och få Noel att somna om sista gången (då låg han nämligen vaken ett tag).

Men tillslut fick han ligga brevid mig (ville amma ÄN en gång) och slocknade när jag höll i hans hand  Så himla mysigt!


Han börjar bli så stark nu, så golvet är skoj att vara på utan matta eller någonting mjukt under



  


När pappa är hemma blir det bus till 1000

    


"Hej hej...!"

  


Sen fick Noel bada. Det uppskattas alltid! Han kan sitta helt själv nu nästan hela badstunden, jätteduktig. Och badbokan är väääääldigt god att bita på hehe

  


Han kom i säng kl 19.45 Och slockna direkt. Jättetrött!


Under dagen har han faktiskt inte ammat så mkt. Det kom jag på på kvällen. Undrar om det kommer bli likadant när jag är hemma med honom själv. Han blir ju lite mer "snuttig" och "mammig" när han är hos mig hela tiden, än när Hasse är hemma och busar med honom.

Men tiden mellan amningarna har helt klarts drygats ut. Nu ska det bara bli ordning nattetid också.....Så vi slipper vakna 2-4ggr/ natt   


Nej ni!

Nu får jag ge mig för ikväll. Höres och synes!

Ovido - Quiz & Flashcards