Direktlänk till inlägg 4 mars 2013
Detta är en rätt som inte ris/pasta etc är inräknad i pp, den får du lägga på i efterhand.
Berts mat
ProPoints® värde: 6
Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Visst känns det lyxigt med ostgratinerad fläskfilé? Servera den både till vardag och fest.
Ingredienser
500 g Fläskfilé
2 tsk Margarin flytande 80%
½ st Lök
1 burk(ar) Tomater krossade
1 klyfta(or) Vitlök
1 tsk Timjan
1 st Lagerblad
2 dl Matlagningsgrädde 4%
80 g Ost max 17%
Instruktioner
Skär filén i 8 bitar och platta ut dem. Krydda med salt och peppar. Bryn dem i margarin i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över dem i en ugnform. Hacka löken grovt och bryn. Tillsätt krossade tomater och kryddor. Koka ihop ca 10-15 minuter, utan lock, tills den håller ihop. Häll grädden runt köttet, lägg på en ostkub på varje köttbit. Bred på tomatsåsen över kött och ost. Gratinera i ugn 250° ca 10 minuter. Servera med kokt ris och sallad.
Glöm inte att du måste lägga på ytterligare pp för ris/pasta etc!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 | |||
|