Direktlänk till inlägg 16 mars 2013
Grillad fläskfilé med äppeltzatziki
ProPoints® värde: 12
Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 35 min
Svårighetsgrad: Medel
Den här fläskfilén serveras med en spännande äppeltzatziki. Fräscht, gott och festligt!
Ingredienser
600 g Fläskfilé
2 msk Timjan, färsk
2 msk Rosmarin, färsk
½ st Lime, rivet skal
2 tsk Margarin flytande 80%
2 dl Köttbuljong
1200 g Potatis
2 tsk Olja
1 st Äpple
1 dl Fraiche 5%
1 klyfta(or) Vitlök
5 halv(t)/halvor Valnötter
Instruktioner
Tärna äpplet, hacka nötterna. Blanda samman fraiche, äpple, nötter, pressad vitlök, salt och peppar. Ställ kallt till servering. Skiva/klyfta potatisen, lägg i en ugnsform. Ringla över olja, krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn 225° ca 30 minuter. Putsa filén, hacka örterna fint och blanda med limeskal, salt och peppar. Rulla filén i örterna. Stek i margarin runt om, häll på buljong och låt den eftersteka ca 25 minuter. Skiva upp filén och servera med potatis, tzatziki och sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 | |||
|