Mitt liv som mamma och hundägare

Alla inlägg under mars 2013

Av Sinisalo - 5 mars 2013 18:28

Ruccolapasta
ProPoints® värde: 8
Portioner: 4
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 10 min
Svårighetsgrad: Lätt

Smakrik och lättlagad pastarätt med fetaost, cocktailtomater och parmaskinka.

Ingredienser
50 g Ruccola
12 st Cocktailtomater
1 st Lök
50 g Salladsost (feta) max 10%
2 msk Olivolja
1 msk Vatten
1 msk Balsamvinäger
4 portion(er) Pasta kokt (typ spaghetti)
8 skiva(or) Lufttorkad skinka
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar

Instruktioner
1. Tag bort de grövsta kvistarna på ruccolabladen. Skär tomaterna i halvor. Skiva löken.
2. Blanda samman i en skål tillsammans med smulad fetaost.
3. Rör ihop olivolja, vatten och vinäger. Droppa över salladen.
4. Smaksätt med salt och svartpeppar. Blanda ner den kokta spaghettin. Servera med skinkan.

Bild från Viktväktarnas hemsida

Av Sinisalo - 5 mars 2013 17:55

I fredags eller torsdags kanske det var? Beställde jag en porträttmålning av en tjej på Facebook.
Idag kom den.
Åh jag fäller tårar. Mina pojkar är så fina. Och jag behöver väl inte skriva hur mycket jag saknar min trogna vän....?


Ska bara hitta en ram till porträttet. Och ev flytta några foton från hyllan. Men det blir perfekt ovanför tvn!

Av Sinisalo - 4 mars 2013 17:09

Idag har vi faktiskt myst, lagat mat (2 rätter á 4port/ maträtt...) blir ju endel disk också att ta hand om. Men Noel satt tålmodigt och lekte under tiden först vid lunch, och sedan till middan. Duktiga killen!


Kl 14 skulle jag till sjukgymnasten för kontroll och Noel fick följa med. Finns inte nån chans att jag kan ta nån tid nånstans annars. Hasse är ju inte hemma förrän 18.15 typ, så han får haka på. Men sjukgymnasten okeyade det sist. Och hon (och alla andra på VC...) charmades av liten, såklart. Jag fick fler övningar, och en TENS apparat med mig hem. Det kändes ok när jag va där, tills jag skulle resa mig upp....Då gjorde det ont igen. Men det försvann iaf. Det verkar ljusna lite...även om jag fortfarande har ont kvällstid.


Vi tog en promenad till VC faktiskt    Det var ju sånt himla vackert väder, och det mesta har smällt undan på större trottoarerna. Så jag slapp ishalkan iaf!

Han somna på vägen dit, och sov en stund där. Men sen vakna han och babbla på.

Sen gick vi en annan väg hem, - ombyte förnöjer ju *tss*


Här har vi kommit hem, och Jozi fick en liten promenad också.

 

Det var ju så varmt så Noel fick ha en Molo fleece jacka och vårmössa på sig (vantar tossor och vinteråkpåse iofs) men endå!


Väl hemma va det bara sätta igång med matlagningen (middan) igen. Noel har ätit på bra, idag. Får se hur han klarar gröten ikväll. Igår ville han knappt ha nåt som sagt. Hans mun gjorde nog ont....

Han sov på rätt hårt på kvällen, och det var ju tur för Hasse höll på med hallgolvet banka och hamra. Men han sov som en stock lillen. 

Försöker tänka efter hur och när han vaknat under natten. Men jag minns inte längre....det är ju så många gånger så jag försöker att inte tänka på´t, eller så försvinner det lixom haha.


Han börjar bli så stor nu. Nu kan han dra sig uppåt (med lite hjälpt) när han håller oss i händerna till stående. Jättekul tycker han! Han förflyttar sig lite också, men mest med hjälp av kravlande och typ "vältande" av sig själv. 


Får se om Hasse hinner klart med hallgolvet idag. Det kommer bli jättefint!

Av Sinisalo - 4 mars 2013 16:08

Detta är en rätt som inte ris/pasta etc är inräknad i pp, den får du lägga på i efterhand.



Berts mat
ProPoints® värde: 6
Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 30 min
Svårighetsgrad: Medel


Visst känns det lyxigt med ostgratinerad fläskfilé? Servera den både till vardag och fest.


Ingredienser
500 g Fläskfilé
2 tsk Margarin flytande 80%
½ st Lök
1 burk(ar) Tomater krossade
1 klyfta(or) Vitlök
1 tsk Timjan
1 st Lagerblad
2 dl Matlagningsgrädde 4%
80 g Ost max 17%


Instruktioner
Skär filén i 8 bitar och platta ut dem. Krydda med salt och peppar. Bryn dem i margarin i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över dem i en ugnform. Hacka löken grovt och bryn. Tillsätt krossade tomater och kryddor. Koka ihop ca 10-15 minuter, utan lock, tills den håller ihop. Häll grädden runt köttet, lägg på en ostkub på varje köttbit. Bred på tomatsåsen över kött och ost. Gratinera i ugn 250° ca 10 minuter. Servera med kokt ris och sallad.


Glöm inte att du måste lägga på ytterligare pp för ris/pasta etc!

Av Sinisalo - 3 mars 2013 20:14

Oj vad denna helg gått fort!



Igå åkte jag och Noel på shoppingtur i Södertälje. Knasig som jag va glömde jag typ hälften...vet inte riktigt vart jag hade huvudet. Och tiden gick asfort.....Köpte en blå sufflett till lilla Bee underbar färg (50% på ord pris, asabra ju!).

Inte min vagn (lånad bild!) men så här fin är färgen

 

Sen blev Noel så hungrig så vi åkte till Moraberg (Donken), då jag endå skulle köpa golvfoam till hallen på K-rauta.

Att jag sen glömde gå in på VeroModa som hade 50% på allt i butiken, åka till Babyproffsen med mera...Jaja...

När vi kom hem hade Hasse dragit bort den gamla plastmattan i hallen (äääääääntligen blir hallen fin).

Lite förebilder:

(efterbilder får ni när det är klart...Hasse håller på just nu när jag skriver, men jag kan säga att det blir fiiiiiiint!)

     



Så i Noels rum är det kaos just nu. Eller ja...överallt på övervåningen iofs. Men igår njöt Noel av att det va kaos där inne hihi

 


Mitt i allt fick jag Britaxvangnen såld. Äntligen! 



Idag har ja varit på Barnbasar i Nyköping. Måste skriva att jag blivit besviken var gång...så himla mkt sk*t! Uttvättat och trasigt, inga storlekar som passar oss...) och mycket tjejkläder... Så jag kommer nog skippa Nyköpings barnbasarer numer... Men det finns ju andra!

Hittade iaf några pyjamasar, en body och en barnpool (ny!) för en struntsumma. Åkte sedan bort till Lekia och köpte badbyxor till Babysimmet som är premiär på torsdag. 

Blev glad då jag även hittade barnvagnskrokar (JuJuBe - på rea!) Precis vad jag behövde, för att sätta min väska på nya vagnen (istället för skötväskan)! YEY!



När jag kom hem va Noel go och glad (som vanligt) han och pappa hade ju fått lite kvalitetstid medan jag va borta.

Jag gjorde jordgubbspaj och kokosbollar (döööööösugen på sött!), som vi kalasade på, och Noel fick blodapelsin jumjum enligt honom.

   


Jag tittade i munnen på Noel imorse. Och fick för mig att fota hur hans mun ser ut. Och ni ser själva....svullet är bara förnamet...Stackars killen!

   

Näg sedan kikade lite närmare på tänderna, så såg jag att ena tanden spruckit genom!!! Stora killen! Den hade inte gjort det imorse iaf. Hoppas äntligen att han ska få lite lugn och ro om dessa kommer fram nu.



Vi gick till affärn, så Hasse kunde fortsätta med hallgolvet. Noel verka tycka det är intressant när man är på affärn, alltid bra. Än att istället ha en ledsen kille alltså....

 


På kvällen fick han ta ett bad. Och som vanligt stornjöt han!

     



Sen invigde vi en pyjamas vi fått av moster Gabi för ett tag sedan. Hur tjusig som helst (obs strl 80!!!) och kolla in strumporna *ler*


Han ville knappt ha någon kvällsgröt lille skrutten. Och det spelade ingen roll vad han stoppade i munnen så gjorde han en min och spotta ut det (vattenflaskan, gröt, fruktpureer, majskrokar....) så han har ont lille stackarn.


Men än en dag har gått. Han ammade imorse, 6,30. Och inte förrän nu på kvällen, 19.45 ammade han igen. Jag hoppas nattsnuttningen upphör snart....


Min rygg gör ont på em/kvällarna. Hoppas den ger med sig snart...Ska träffa sjukgymnasten imorrn igen, då får vi se vad hon säger.


Just det ja! vi har börjat med att lägga Noel i spjälsängen i vårt sovrum direkt istället för uppe. Även dagtid. Och han verkar trivas bra faktiskt. Han blev så ledsen på nätterna när man la honom där, så vi tänkte om vi använder oss av den mer hela tiden så kanske han vänjer sig vid den bättre och tycker den också är ok att sova i.


Nej ni...nu ska jag ge mig. 


Hoppas ni haft en bra helg!

Av Sinisalo - 3 mars 2013 15:03

Ajaj

Tänderna tittar nog fram vilken dag som helst nu!

Av Sinisalo - 1 mars 2013 21:24

Noel har sovit fram och tillbaka. Lite i spjälsängen och lite hos mig. Men mest hos mig tror jag. Och det är fortfarande vakna 4-5ggr/natt och amma. 

Jag struntar i det just nu. Han får snutta om han vill det....Den fighten tar jag senare om nattamningen. Just nu funkar det. Men jag uppskattar inte när han slår upp sina blå kl 6.45 och vill babbla, leka och börja dagen. Speciellt inte när man inte sovit på natten....Noel sover (förutom alla uppvaknanden och amningarna) men jag kan inte somna om....



Mina pojkar är så söta ihop! Och än en gång Sandra, TACK för den fina dreglisen!

Här är vi på G ut på promenad

 

Nu för tiden klär jag på Noel i sittande position i hallen.Behöver ju inte skötbordet för sådant längre. Stora killen!

   

"Kom nu Jozi så går vi..." 

     

Jozi är så himla snäll och lugn. Och Noel  tar det rätt varsamt (än så länge) med honom också.




Idag gjorde vi något skoj!

Vi köpte en ny (bättre begagnad....)vagn, Bugaboo Bee Classic. Nu är mamma glad! Lätt att bära in i bilen med en trasig rygg. Och smidig i affärer, eller på andra ställen. YEY!

Noel verkar rätt glad över vagnen han också *ler*

 


Så på em och kvällen har jag och Noel ägnat oss åt isärplockning, vagnsputsning, städning, och tvättning.  Kan vänja mig vid att göra detta på fredagskvällar haha. Sorgligt men sant! Så roligt tycker jag att det är!

 

Vagnen var väääääldigt smutsig, trots att hon sa att hon tvättat den....

 

Den behövde verkligen en dusch!



Regnskydd, selar, sittdyna etc har antingen tvättats i såpa eller i maskin. Hur smidigt som helst!

   

Jag har en härlig utsikt från lilla toaletten på övervåningen *fnissa* Rena rama barnvagnsparkeringen (en vagn saknas iofs! Dock ska den förhoppningsvis gå till försäljning imorrn!) , och mina små boys såklart.

  

Och ja...pojkarna sitter alltid och gör mig "sällskap" när jag är på wc haha.


Trevlig helg på er  !

Av Sinisalo - 1 mars 2013 21:11

God morgon säger en glad liten kille. Han bökar så dant, så han vänder sig oftast nu, fötterna ligger uppåt och på mage då givetvis.


Btw här syns ramlaurskyddet vi använder oss av. Jättebra grej!

 

Glad kille va?



Jaeeeh...så här hittade jag honom efter fm vilan igår (har jag för mig att det va) 

       


Jag har faktistk beställt mössor till mig själv. Är trött på mina fula gamla slitna....Det blev med stjärnor (såklart) en med blå botten och en med svart botten. En lösare och en tajtare. En av varje! very nice!

  


Alltså....nu har jag lagat mat och ordnat puré så vi måste nog snart skaffa större frys haha

   

Ovido - Quiz & Flashcards