Mitt liv som mamma och hundägare

Alla inlägg under november 2012

Av Sinisalo - 11 november 2012 11:07

Tidigare tyckt detta är en märklig dag. Vi ska älska och fira varandra var dag. Men nu när Noel kommit till jorden känns det lite annorlunda, faktiskt.
Morgonen började med mys i sängen och paketlöppning.
Pappa Hasse fick bla en tavla med Noels fot och handavtryck, en osthyvel (mest för han jämt klagar på den ena vi har..) och en mugg från SagaForm. Så han kan dricka gott kaffe och på lite lyxigare sätt, på väg till jobbet kanske?
Noel passade på att smaka på presentpappret ;)
Puss på dig bästa pappan Hasse!

Av Sinisalo - 10 november 2012 19:41

Idag for jag, Jozi och Noel på hundcafé. En jätterolig idé, tycker jag!
Träffa andra hundar, dess ägare, och snacka lite.
Jozi fick agera lekfarbror åt 2 västgötasoetsvalpar. Och han var en gentleman som vanligt :) Han fick beröm från höger och vänster: fin hund utseendemässigt, trevlig, snäll med mera! KUL! Även om jag redan visste allt det, så känns det så bra, för han är verkligen en kanonfin och trevlig hund. Min lille skrutt! Jozi har ätit massor med gott ;) Detta anordnades av och på Hedeby Zoo i vagnhärad.
Jag tog Emmaljungan med, om vi skulle ta en grusig promenad. Där i låg Noel bra, mellanåt ;)

Tog en salami och briefralla på Trollet med mamsen. Undertiden sov Noel.

Sen drog vi vidare till Klövsta.

Anledningen till att vi höll oss borta från hemmet. Är att tanken skulle bytas ut. Hasse och Kaj kämpar än med den...
Men vad fiiin den är jämförts med den gamla!

På Klövsta träffa vi Lina och E. Mia bjöd på god mat och fika :)
Lite senare dök Helene & co, upp också. Mia satt med Noel i knät, A pusslade och E låg och hade det bra på golvet :) Noel somnade på soffan med sin buppafilt ;)

Låter som om Noel börjar bli trött, snart dags för natten.

Imorrn är det farsdag hihi!

Av Sinisalo - 9 november 2012 19:30

Färsbullar sweet chili
ProPoints® värde: 10
Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser
1 msk Ströbröd (skorpmjöl)
1½ dl Vatten
1 st Ägg
400 g Nötfärs 10%
1 st Lök
½ tsk Potatismjöl
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 msk Basilika
1 tsk Margarin flytande 80%
2 dl Fraiche 5%
1 msk Sweet chilisås
6 dl Ris kokt
250 g Bladspenat
1 klyfta(or) Vitlök

Instruktioner
Låt ströbrödet mjukna i 1/2 dl vatten, rör i ägget. Tillsätt färs, finhackad lök, potatismjöl, salt, peppar, basilika och arbeta till en fin färs. Forma 12 små bullar, stek dem vackert bruna i margarin, använd fettsnål panna. Värm bladspenaten, tillsätt pressad vitlök, ris och krydda lätt med salt och peppar. Blanda fraiche, sweet chili med 1 dl vatten, låt det koka upp. Servera köttbullarna med ris, spenat och sås.

Av Sinisalo - 9 november 2012 19:26

Skinklasagne
ProPoints® värde: 6
Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 45 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser
1 st Aubergine
1 st Squash (zucchini, courgette)
2 st Lök
2 st Paprika
2 tsk Olivolja
1 burk(ar) Tomater krossade
3 msk Tomatpuré
1½ dl Vatten
1 st Grönsaksbuljongtärning
1 tsk Oregano
3 msk Örtkryddor
200 g Skinka
8 st Lasagneplattor
4 st Tomat
2 dl Ost riven max 17%
1 tsk Salt
1 krm Peppar

Instruktioner
Skär grönsakerna i mindre bitar och hacka löken grovt. Fräs alltsammans i olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning och låt det puttra samman till en röra. Smaka av med kryddor. Skiva skinkan. Varva grönsaksröra, lasagneplattor och skinka. Avsluta med grönsaksröra, skivade tomater och riven ost. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Garnera med örtkryddor, t ex rosmarin.

Av Sinisalo - 9 november 2012 19:23

Lättlagad pastarätt som är en återkommande favorit här hemma!

Ruccolapasta
ProPoints® värde: 8
Portioner: 4
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 10 min
Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser
50 g Ruccola
12 st Cocktailtomater
1 st Lök
50 g Salladsost (feta) max 10%
2 msk Olivolja
1 msk Vatten
1 msk Balsamvinäger
4 portion(er) Pasta kokt (typ spaghetti)
8 skiva(or) Lufttorkad skinka
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar

Instruktioner
1. Tag bort de grövsta kvistarna på ruccolabladen. Skär tomaterna i halvor. Skiva löken.
2. Blanda samman i en skål tillsammans med smulad fetaost.
3. Rör ihop olivolja, vatten och vinäger. Droppa över salladen.
4. Smaksätt med salt och svartpeppar. Blanda ner den kokta spaghettin. Servera med skinkan.

Av Sinisalo - 9 november 2012 19:23

Lättlagad pastarätt som är en återkommande favorit här hemma!

Ruccolapasta
ProPoints® värde: 8
Portioner: 4
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 10 min
Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser
50 g Ruccola
12 st Cocktailtomater
1 st Lök
50 g Salladsost (feta) max 10%
2 msk Olivolja
1 msk Vatten
1 msk Balsamvinäger
4 portion(er) Pasta kokt (typ spaghetti)
8 skiva(or) Lufttorkad skinka
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar

Instruktioner
1. Tag bort de grövsta kvistarna på ruccolabladen. Skär tomaterna i halvor. Skiva löken.
2. Blanda samman i en skål tillsammans med smulad fetaost.
3. Rör ihop olivolja, vatten och vinäger. Droppa över salladen.
4. Smaksätt med salt och svartpeppar. Blanda ner den kokta spaghettin. Servera med skinkan.

Av Sinisalo - 9 november 2012 19:20

En helt ok och lätt maträtt.
Dock lite smaklöst. Men lite hackad paprika och/eller salladslök som garnering gjorde det hela bra!

Indonesisk svampwok
ProPoints® värde: 7
Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 10 min

Vegetarisk

Ingredienser
240 g Äggnudlar okokta
400 g Svamp
2 tsk Olja
1 dl Vattenkastanjer
2 klyfta(or) Vitlök
1 tsk Ingefära
½ st Lök
2 msk Santa Maria Spicy World Ketjap Manis
1 tsk Sambal oelek

Instruktioner
Tillaga nudlarna och låt dem rinna av. Ansa och dela svampen. Hetta upp oljan i ett teflonjärn, stek svamp och grönsaker ca 5 minuter. Tillsätt ketjap, sambal och ingefära blanda ner nudlarna. Smaka av med salt och garnera med t ex strimlad salladslök och paprika.

Av Sinisalo - 9 november 2012 15:50

Äntligen fick slutligen Hasse tag på textilfärg åt vagnarna!
Han åkte in till Stockholm på panduro där och köpte både textilfärg, svampar och stämpeldynor. Att man ska behöva åka in till Stockholm för att få tag på't?!
Den färgen är nämligen slut på panduros hemsida, så inte gick det att beställa därifrån heller!


Nu är det bara tid som gäller, så kan jag få vagnarna fiiiina!


Imorse somnade Noel i babysittern. Fortfarande med pyjamasen på *ler* då vi hade mysmorgon. Med snutten i fejjan!


De nya dreglisarna är jättefina. Om än lite stora. Men de gör detsamma! Bild från tvättstugebabysittern i källarn. Han brukar få hänga med mig när jag fixar och donar på nedre plan.


Vi gick på en hyfsad lunchpromenad. Tog Emmaljungan och lillprutt somnade :)
Jozi stornjöt utomhus!


Väl hemma sov han bara några minuter innan han upptäckte att vi var hemma och vagnen hade stannat...


Åt Ruccolapasta till lunch- gottigott!


Imorrn blir det hundcafé i vagnhärad. Så lille Jozi får träffa andra hundar och lite aktivering. Ska bli skoj!


Annars är det fredagsmys som gäller!


Ha en trevlig helg

Ovido - Quiz & Flashcards